Login with Facebook

Χρόνια μας πολλά! Woman´s dayΧρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, εύχομαι υγεία, ευημερία, αγάπη και πάντα επιτυχίες!

Σας αφιερώνω το παρακάτω κείμενο που γράφτηκε από την Μαρίνα ή αλλιώς Drama Queen, Blogger στο myverysecretthoughtsΠαγκόσμια ημέρα της γυναίκας.
Γυναίκα. Μια λέξη, ένα σύμβολο.

Στο πρόσωπο της γυναίκας αντικατοπτρίζεται η μάνα, η γυναίκα, η αδερφή, η φίλη. Σε όλες, ότι χρώμα επιδερμίδας και αν έχουν, όποιο θεό και αν κοιτούν και ζητούν συγνώμη, όποιο χώμα και αν πατούν αξίζει ο ίδιος σεβασμός και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.Θα μου πεις κάθε μέρα δεν πρέπει να τις σεβόμαστε; Μα φυσικά. Όπως και όλους τους ανθρώπους. Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι περισσότερο μια αφιέρωση, μια υπενθύμιση, μια ανταμοιβή, για τα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και το σύνολο της ζωής.

Η καθιέρωση της σημερινής μέρας έχει τις ρίζες της στο φεμινιστικό κίνημα και στην ημέρα που οι γυναίκες βρήκαν το θάρρος και διεκδίκησαν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες. Αν με ρωτάτε κάπου στην πορεία αυτή η διεκδίκηση έχει παρεξηγηθεί αλλά ευελπιστώ πως κάποια στιγμή οι γυναίκες θα καταλάβουν την ουσία.

Είθισται τη μέρα αυτή γυναικείες παρέες να βγαίνουν έξω και να γιορτάζουν την ημέρα. Τους αξίζει για τα όσα προσπαθούν και καταφέρνουν στον καθημερινό τους αγώνα με την ζωή. Όμως το νόημα της ημέρας για μένα είναι πιο βαθύ. Θα σταθώ στο τι νομίζω πως πρέπει να γίνει… γιατί κάπου στην εξέλιξη των κοινωνιών και στην βαθιά ανάγκη μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ίσως να χάσαμε το δρόμο.

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα της και την θηλυκότητα της, να ξεχάσει τα πρότυπα και να ψάξει τον ερωτισμό που κρύβει στην ψυχή της. Όση δύναμη και αν κρύβει μια γυναίκα πάντα επηρεάζεται εύκολα και αφήνει στην ανασφάλεια πιο συχνά την πόρτα ανοιχτή. Λάθος. Η κάθε γυναίκα κρύβει μια ομορφιά στην ψυχή της, αυτή και πρέπει να δείχνει, γι αυτήν πρέπει να αγαπηθεί.

Περνά πολλά η γυναίκα καθημερινά, στον εργασιακό χώρο, στην οικογενειακή στέγη, μέσα από την βία της οποίας συχνά γίνεται θύμα. Φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης, σωματικής βίας, ψυχολογικής καταπίεσης, συχνά. Πολλές οργανώσεις έχουν δημιουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και εδώ στην Ελλάδα για να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους. Φαινόμενα που ελπίζω να μην συναντώνται συχνά. Το εύχομαι και το ελπίζω ειλικρινά. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση άλλωστε.

Για πολλούς αιώνες, η γυναίκα θεωρούνταν το αδύναμο φύλο. Κατά την γνώμη μου πάντα ήταν το πιο δυνατό και το πιο τυχερό. Δυνατό γιατί έχει μάθει να ανταπεξέρχεται απέναντι στα συναισθήματα και να αγκαλιάζει την ευαισθησία της και τυχερό γιατί επιλέχθηκε να βιώνει το θαύμα της ζωής. Δεν θα σταθώ σε αυτήν την ανούσια κατά την γνώμη μου σύγκριση με το ανδρικό φύλο. Όλοι είναι εξίσου σημαντικοί και έχουν το δικό τους μερίδιο στις δραστηριότητες της ζωής.

Αν σήμερα θέλετε να πείτε ένα “ευχαριστώ” στην μητέρα σας, ένα “σ’αγαπώ” στην αδερφή σας, “ένα είσαι πολύ όμορφη” στην κοπέλα σας ή ένα “πόσο χαίρομαι που είσαι φίλη μου” στην φίλη σας κάντε το. Πείτε τους ένα χρόνια πολλά από την καρδιά σας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Και σκέφτηκα να κλείσω με ευχές το κείμενο μου. Εύχομαι από εδώ και στο εξής η σωματική και ψυχολογική βία απέναντι σε κάθε γυναίκα να περιοριστεί και να εξαλειφθεί.

Εύχομαι οι γυναίκες να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους και να μην χρειάζεται να υποκριθούν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.

Εύχομαι όλες οι γυναίκες να γνωρίσουν την αγάπη και την γαλήνη και να νιώσουν ευτυχισμένες.

Και ελπίζω πως κάποια στιγμή οι ευχές μου θα γίνουν πραγματικότητα.


♔DƦάɱα QuƎeи♔


To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog “Οι Κρυφές μου Σκέψεις” . Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής. Copyright Οι Κρυφές μου Σκέψεις® All rights reserved

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...