Login with Facebook

Έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012: Η απόλυτη έκθεση Κρασιού, 16-19/3


Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού και αμπελοοινικού εξοπλισμού, αποτελεί από το 1994 τη βιτρίνα του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου. Φέτος, εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, διοργανώνεται για 11η φορά και αντιτάσσει ένα τεκμηριωμένα αισιόδοξο μήνυμα: «Η Ελλάδα που θα ανατείλει
 μέσα από την κρίση, θα είναι η Ελλάδα της αυθεντικότητας και της δημιουργίας, της σκληρής δουλειάς και της 
επιτυχίας, στοιχεία που ήδη ενσαρκώνει το ελληνικό κρασί».
Παρότι κανένας κλάδος δεν έχει μείνει αλώβητος από την κρίση, το Οινόραμα 2012 (στο εκθεσιακό κέντρο
 ΕΚΕΠ, 12ο χλμ. Αθηνών Λαμίας, Μεταμόρφωση), αναμένεται κραταιό, όταν ανεξαρτήτως αντικειμένου,
πολλές άλλες κλαδικές εκθέσεις ακυρώνονται. Σήμερα, λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έκθεση,
οι συμμετέχουσες οινοποιίες στο Οινόραμα 2012 πλησιάζουν τις 100, αποδεικνύοντας τη διαχρονική
αξία της ελληνικής οινοποιίας και του ίδιου του ελληνικού κρασιού. «Φωνάζουν» έτσι πως δεν περιφρονούν
 τον κόσμο που συνέβαλε καθοριστικά στο να γίνουν αυτό που είναι. Ανάλογη διαμορφώνεται και η εικόνα
 για τις συμμετέχουσες εταιρείες του αμπελοοινικού εξοπλισμού, που υποστηρίζουν κομβικά την ανάπτυξη
του ελληνικού κρασιού τις τελευταί- ες δεκαετίες.
Έτσι, όπως συνέβαινε και στις 10 προηγούμενες διοργανώσεις της, η έκθεση Οινόραμα θα συνεχίσει
 να συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη της ελληνικής οινοποιίας και στη διαμόρφωση της θετικής εικόνας
 που η ελληνική κοινωνία έχει για το κρασί της Ελλάδας.
Όσο για τους επισκέπτες, καταναλωτές και επαγγελματίες, έχουν αποδείξει πως, παρά την κρίση,
 ανταποκρίνονται «πεισματικά» σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις της διοργανώτριας εταιρείας του
 Οινοράματος. Στο Οινόραμα 2012 αναμένονται όπως πάντα αρκετές χιλιάδες επισκέπτες, αφού ο
 κόσμος θέλει να επιβραβεύσει εκείνους που δημιουργούν, εκείνους που φέρνουν πλούτο στην πατρίδα
και ως τέτοιους βλέπει τους έλληνες οινοποιούς.

Παράλληλες Εκδηλώσεις:
«Καινοτόμες πρακτικές στην υπηρεσία της υψηλής ποιότητας του ελληνικού κρασιού»
Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), επιδιώκοντας να εξηγήσει στους οινόφιλους καταναλωτές πώς
 το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί έχει φτάσει στα σημερινά επίπεδα υψηλής ποιότητας, οργανώνει παρουσίαση
πρακτικών αιχμής που εφαρμόζονται στους ελληνικούς αμπελώνες και στα οινοποιεία της χώρας.
Ανάμεσα σε άλλα, θα παρουσιαστούν με απλά λόγια οι πρακτικές δορυφορικής παρακολούθησης της
 ωρίμασης του σταφυλιού, φιλικές πηγές ενέργειας για οινοποιεία, χρήση I.Q. στις ετικέτες κρασιών κ.λπ.
«Απονομή μεταλλίων βραβευμένων κρασιών στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2012»
Ο μοναδικός επίσημος διαγωνισμός κρασιών της Ελλάδας, που γίνεται τα τελευταία 11 χρόνια ετησίως
στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται φέτος 12-14 Μαρτίου 2012. Τα μετάλλια του διαγωνισμού θα αποδοθούν
 στους οινοποιούς μέσα στην έκθεση, σε ειδική τελετή, το Σάββατο αργά το απόγευμα.
«Γευστική δοκιμή διακεκριμένων κρασιών του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης»
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έλαβαν χρυσό μετάλλιο
 στο 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
«Βραβεία Καινοτομίας & Συμβατότητας»
Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝΕΠΟ), σε συνεργασία με το Οινόραμα, οργανώνει
για 2η φορά διαγωνισμό προϊόντων (υλικά, εφόδια, σκευάσματα, όργανα ελέγχου, μηχανήματα κ.λπ.) των
εταιρειών-προμηθευτών του αμπελοοινικού κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Τα βραβεία θα απονεμηθούν την 1η ημέρα λειτουργίας της έκθεσης και θα αφορούν τις κατηγορίες
 «Καινοτομία» και «Συμβατότητα» για τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου
(για χρήση στην αμπελουργία, στην οινολογία και στη συσκευασία – εμφιάλωση).
Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΠΟ.
«Σεμινάριο – Γευστική Δοκιμή Φυσικών Κρασιών»
Η σχολή WSPC (ελληνικό παράρτημα της WSET Αγγλίας), που διευθύνει ο έλληνας Master of Wine,
Κωνσταντίνος Λαζαράκης, διοργανώνει σεμινάριο–γευστική δοκιμή με θέμα τα φυσικά κρασιά
 (δηλαδή κρασιά από σταφύλι εναλλακτικών πρακτικών καλλιέργειας και τις λιγότερες δυνατές
 παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση). Τα φυσικά κρασιά, που αποτελούν πια «κίνημα», βρίσκονται
 σε ραγδαία ανάπτυξη, όσον αφορά το ενδιαφέρον που δείχνει για αυτά μέρος της ελίτ των οινόφιλων
 παγκοσμίως. Το σεμινάριο και τη γευστική δοκιμή θα διευθύνει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.
«Σεμινάριο αξιολόγησης κρασιών μέσω γευστικής δοκιμής»
Η αξιολόγηση των κρασιών με γευστική δοκιμή είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια επαγγελματιών
 του κλάδου και ιδίως των εστιατόρων και των ιδιοκτητών κάβας. Το Οινόραμα και η χολή WSPC
παρουσιάζουν τα μυστικά της, με πρωτότυπο τρόπο, μέσω αποφοίτων της σχολής (επίπεδο Diploma).
Το σεμινάριο αφορά επαγγελματίες οίνου.
«Κρασί και Διαδικτυακά Κοινωνικά Δίκτυα»
Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), μετά από την υλοποίηση της
 εθνικής πύλης για το ελληνικό κρασί www.ΝewWinesofGreece.com και της καμπάνιας για τη διαδικτυακή
προβολή του, διοργανώνει ανοιχτή παρουσίαση της σημασίας των διαδικτυακών κοινωνικών δικτύων για το
κρασί εν γένει και τις οινοποιίες ειδικότερα.
«Σεμινάριο τυφλής γευστικής δοκιμής οίνων»
Η τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία, χρήσιμη σε πολλούς επαγγελματίες
 του χώρου. Η έκθεση Οινόραμα, σε συνεργασία με τη σχολή WSPC, παρουσιάζει με ιδιαίτερα
γλαφυρό και διαδραστικό τρόπο τα μυστικά της, μέσα από ένα πάνελ αποφοίτων του κύκλου
σπουδών για την απόκτηση του κορυφαίου τίτλου της WSET (Diploma). Το σεμινάριο απευθύνεται
σε επαγγελματίες οίνου, κυρίως εστιάτορες και καβίστες.
Ώρες λειτουργίας Έκθεσης
Παρασκευή 16 Μαρτίου 15:00 - 19:00
Σάββατο 17 Μαρτίου 10:00 - 19:00
Κυριακή 18 Μαρτίου 10:00 - 19:00
Δευτέρα 19 Μαρτίου 10:00 - 18:00

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...